Pro bezpečný domov

 Kvalitní a spolehlivý zámek dveří je zárukou bezpečnosti. Ale dokonce ani ty nejsilnější ocelové dveře nemohou zaručit svým majitelům, že se nám do domu nebo do bytu nevloupají nezvaní hosté. Navzdory široké škále produktů na trhu není výběr snadný. Při výběru vhodného zámku pro naše vstupní dveře je třeba vzít v úvahu jeho princip, materiál a dokonce i z jakého materiálu jsou tyto dveře vyrobeny. Není totiž zámek jako zámek.

Kovové dveře

Výběr zámku pro kovové dveře závisí na trvanlivosti a pevnosti, spolehlivosti zabezpečení a v neposlední řadě i na kvalitě od výrobce.

Trh poskytuje obrovský výběr produktů od domácích, ale i zahraničních výrobců. Všechny produkty se liší v:

  • mechanismu práce

  • instalaci

  • třídy bezpečnosti

 Jestliže chceme spolehlivý zámek právě pro kovové vchodové dveře, měli bychom věnovat pozornost následujícím bodům:

  • Tloušťka křídla dveří. Pokud je menší než 4 mm, neměli byste pro něj vybírat příliš silný a těžký zámek.

  • Typ zámku. Doporučuje se zvolit blokovací mechanismus válce. Jsou vysoce odolné vůči prasknutí.

  • Záruka výrobce a certifikát kvality.

  • Vzhled klíče. Dobré výrobky se budou lišit v mnoha drážkách a tvarech. Příliš jednoduchý vzhled klíče bude spíše hovořit o nespolehlivosti výrobku.

Zadlabací zámek

Zadlabací zámky pro kovové dveře mají řadu výhod, které jsou hlavními kritérii pro jejich výběr. Hlavní výhodou těchto zařízení je to, že jsou rozděleny do tříd podle odporu proti vloupání, v důsledku čehož se jejich náklady liší, proto si každý může vybrat potřebné zámky dle struktury a svých potřeb.

Cylindrová vložka

Cylindrové zámky patří mezi nejčastější zámky používané v našich domácnostech vůbec. U vložkového zámku je použití prakticky kdekoliv a můžeme si vybrat bezpečnostní kování pro dostatečné zabezpečení domu. Dozický zámek se používá spíše pro zabezpečení kůlny nebo jen menších vrátek. Určitě bychom jej ale neměli používat na kvalitní zabezpečení bytu. O všech možnostech a instalacích vhodného zámku pro ochranu našeho majetku se můžeme poradit s odborníky prověřených a spolehlivých zámečnických firem.

Celkem existují čtyři třídy odolnosti proti vloupání zámky:

1. třída - je nejjednodušší. Tyto výrobky se doporučují pro vnitřní dveře. Otevření takového produktu od profesionála potrvá maximálně 5 minut času.

2. třída - je instalována na vnitřní a vnější křídla dveří. Ale také se nevyznačuje vysokou spolehlivostí. Pro otevření takového zámku bude odborník potřebovat 5-10 minut.

3. třída - je trvanlivější a spolehlivější, je také nejpoužívanější. Chceme-li jej otevřít bez klíče, musíme strávit nad tímto zámkem asi 15 minut.

4. třída - je považován za nejspolehlivější. Jeho průlom potrvá asi půl hodiny. Takové zámky jsou zpravidla instalovány v oblastech se zvýšenými požadavky na ochranu.

 

© 2024 Pila Třešť - www.pila-trest.cz
Tvorba webových stránek & SEO / články